Krk
Grad povijesti i kulture

Grad Krk, je jedno od najstarijijih urbanih naselja u Hrvatskoj. Neki drže da i Homer znao za Krk jer ga spominje u svom epu. Grad se smjestio na jugozapadnom dijelu otoka, u prostranoj uvali koja graniči s Puntarskom dragom.

Nakon Malog Lošinja, Krk je najveće otočno naselje na Jadranu.

Fotografije Više

Ukoliko ste donijeli odluku da za trenutak zaboravite životnu svakodnevnicu, odabrali ste pravu destinaciju - vjekovni Grad Krk, opasan zidinama koje nestaju u očaravajućem plavetnilu mora, čiji zvonici dopiru do samog neba. U našem gradu najprije ste gost a za kratko vrijeme Vi ste prijatelj Krka i krčana koji će Vas i tada gostiti nudeći najbolje što imamo: to su svakako gastronomski specijaliteti ali i topla riječ, osmjeh na licu domaćina.


Plaže

Grad Krk obiluje plažama tako da se mogu naći razni tipovi po svačijim željama i potrebama. Od brojnih plaža i uvala svojom opremljenošču ističu se četiri plaže Plavom zastavom a to su: plaža Ježevac, Porporella, Dražica i Politin. Plaža Porporella i Ježevac su šljunčane plaže koje se nadovezuju jedna na drugu te su opremljene za ljetno uživanje gostiju.

Aktivnosti u Krku

Također, u ponudi možete pronaći i piknik izlete s kupanjem kojim se posjećuju manji otočići kao što su Plavnik, Grgur i Goli otok te sve vrste jednodnevnih ili poludnevnih izleta s brodom po želji gosta kao npr: Ribarenje vrhunskim ribarskim alatima ili ronjenje.